TÁJÉKOZÓDJON A 2022-TŐL HATÁLYOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Csak néhány példa az őstermelők adózására vonatkozó legújabb szabályok széles köréből:

ADÓZÁS

Az őstermelő 2021-ben alapvetően két adózási mód közül választhat: az egyik az átalányadó, a másik az önálló tevékenységre vonatkozó szabályok alkalmazása: az őstermelő választhat tételes költségelszámolást, vagy alkalmazhat 10 százalékos költséghányadot is. Megmutatjuk, az egyes költség-elszámolási módokhoz kapcsolódó 2022-től érvényes adóalap-megállapítási szabályokat.

ÁTALÁNYADÓ

Milyen adókötelezettség terheli 2022-től az átalányadózást alkalmazó mezőgazdasági őstermelőt?

EGYÉNI VÁLLALKOZÁS HELYETT ŐSTERMELÉS

2022-től csökken az egyéni vállalkozóból őstermelővé alakuló gazdálkodók átalakulásához kapcsolódó adóteher: az érintetteknek lehetővé válik a korábban igénybe vett kedvezmények további érvényesítése, az értékcsökkenés folytatása és az elhatárolt veszteség további figyelembevétele is.

ŐSTERMELŐI NYILVÁNTARTÁS

A nyilvántartásba vétel az eddigi 5 éves periódustól eltérően már nem határozott időre szól, hanem az érintett egészen addig őstermelő marad, míg a jogszabályban meghatározott okból törlésre nem kerül.

HATÓSÁGI ELLENŐRZÉS

A NÉBIH nemcsak bírságot szabhat ki, hanem jogosult elrendelni az őstermelői termék értékesítésének felfüggesztését. Súlyos vétség esetén a NÉBIH el is tilthatja a mezőgazdasági őstermelőt az őstermelői tevékenységtől.

Tudjon meg mindent egyben, pontosan! Az új keretek 2022-től még több új lehetőséget és könnyítést is jelentenek!

KÉREM A KÜLÖNSZÁMOT
Insert alt

Kiadványunkban könnyen eligazodik, mivel gazdálkodási formák szerint, a családi mezőgazdasági társaság (CSMT) és az őstermelők családi gazdasága (ŐCSG) keretében vesszük számba az adózás, a járulékfizetés illetve a nyilvántartás és ellenőrzés legfontosabb szabályait.

Használja ki a lehetőségeit! Tudjon meg mindent az új jogszabályok gazdákat és gazdálkodást érintő adózási szabályaiból!

Olvasson világos, közérthető magyarázatokat és kapjon választ a legfontosabb kérdésekre „Őstermelő vállalkozások adózása és járulékfizetése” című összefoglalónkban, amelyet máris továbbítunk Önnek a 19 kérdés-válasz melléklettel együtt!

LETÖLTÖM MOST

74

OLDALON

5

FŐ TERÜLET

19

KÉRDÉS-VÁLASZ

1

PDF

SZAKÉRTŐI HÁTTÉR

the description

Sinka Júlia

okleveles áfa- és nemzetközi adószakértő

  LETÖLTÉS

  Töltse le DÍJMENTESEN Őstermelő vállalkozások adózása és járulékfizetése című különszámunkat.


  Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Önhöz, így javasoljuk, ellenőrizze megadott e-mail fiókjának spam mappáját is, és adja hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékéhez.

  RÓLUNK MONDTÁK

  KÜLDJE TOVÁBB!

  Érdekes lehet másnak is díjmentes szakmai összefoglalónk? Ossza meg a lehetőséget ismerőseivel!